Categories
Mind Maps PhotoReading Türkçe

Famous in Gaziantep – GAP Danışmanlık’dan Zihin Haritaları Ve Fotografik Okuma Eğitimleri

This article appeared on the web site of medyantep.


GAP Danışmanlık’dan Zihin Haritaları Ve Fotografik Okuma Eğitimleri





GAP Danışmanlık
dünyaca ünlü eğitimcilerle mesleki ve kişisel gelişim eğitimleri düzenlemeye devam ediyor. Bu hafta Gaziantep’e gelen dünyaca ünlü eğitimci Phillip Holt; Zihin Haritaları (Mind Maps) ve Fotografik Okuma (Photoreading) eğitimleri veriyor.

1960’ların sonlarında Tony Buzan tarafından ortaya çıkarılan zihin haritaları günümüzde, zihinlerini daha etkin kullanmak isteyen, gencinden yaşlısına kadar milyonlarca insan tarafından kullanılıyor.
.



Zihin haritaları
, yol haritalarına benzer bir biçimde:
 Geniş bir alana / konuya yukarıdan bakmayı,
 Doğru karar almayı, nerelerden geçtiğinizi ve nerelere gideceğinizi görmenizi
 Büyük miktarlarda veri toplayıp bunları tutmayı
 Yeni ve yaratıcı yollar göstererek problem çözümüne katkıda bulunmayı sağlıyor.


Zihin Haritalama tekniği; bakması, okuması, üzerinde düşünmesi ve hatırlaması eğlenceli bir teknik. Gözü ve beyni uyararak dikkatini çekiyor ve hem resmin genelini hem de detayları aynı anda görmeyi sağlıyor.


Zihin Haritalarının Uygulanması


Zihin haritaları, hayatın herhangi bir öğrenme ya da düşünme gerektiren çoğu alanında uygulanabiliyor. Kişisel olarak: planlama; yapılacaklar listeleri; projeler; iletişim; organizasyon; problem analizi ve çözümü bunlardan bazıları. Ayrıca öğrenme sürecinde hatırlama, not alma, not oluşturma, raporlama, denemeler, sunumlar, sınavlar, düşünme ve konsantrasyonda da etkili. Zihin haritası, çalışmayı, işi ve düşünmeyi daha zevkli hale getiriyor.


Photoreading eğitmeni Phillip Holt dakikada 25.000 ila 30.000 kelime absorbe edebiliyor. Diğer bir deyişle bu saniyede bir sayfa anlamına geliyor. Holt, ayrıca Buzan Merkezleri’nin “Zihin Haritaları” ve I-Mind Mapping bilgisayarlı zihin haritalama konusunda lisanslı eğitmeni.


Gaziantep’de son 3 yıldır Gap Danışmanlık’ın organize ettiği eğitimleri vermekten memnuniyet duyduğunu belirten Phillip Holt, fobilerin, sigara içme, fazla yemek yeme gibi istenmeyen alışkanlıkların ortadan kaldırılmasına yardımcı birebir seanslarla da hizmet veriyor.


03 Haziran 2009 meydantep