Categories
Exercises NLP

NLPNOW Hızlı Fobi Tedavisi

 English version



NLP Hızlı Fobi Tedavisi, trans ya da hipnoz şart olmasa bile, hayal gücü ve transın kullanımıyla fobi ya da korkunun ortadan kaldırılması ve yerine daha yararlı bir şeyin konması açısından çok yararlı bir yoldur.
 

Yine, daha önce makalelerimde bahsettiğim gibi, şunu vurgulamam gerekir ki, NLP’yi uygulayan kişinin NLPnin birçok alanında olduğu gibi problemin ne olduğunu bilmesi gerekmez.

NLP içerikten bağımsızdır.

NLP Hızlı Fobi Tedavisi’nin hazırlık aşaması yine Altı Aşamalı Yeniden Çerçevelendirme ile aynıdır, yani uyum sağlamak ve kişiye olacakları anlatmak.

Süreç, sinemada olma fikrini ve içeriden gözlem ve dışarıdan gözlemi kullanır.

Hastanın zihninde olayın ilk kez görüldüğü anın filmini canlandırması istenir. Hastanın bilinçli zihninde bu olayın ne olduğunu bilip bilmemesinin hiç bir önemi yoktur. Bilinçaltı zihin bunu kendisi halleder.

Öncelikle, hastanın, rahatlama, trans ya da uyku benzeri bir duruma girmesini sağlayın ve onları sinemaya doğru yönlendirin.

Sinemaya girdiklerinde, büyük beyaz ekrana bakarak rahat bir şekilde oturmalılar.

 

Sinemanın içi    Inside a cinema, The Steuben Theatre in Hornell, NY.   The Steuben Theatre in Hornell, NY

Bu noktada, onlardan büyük beyaz ekrana bakarak rahat bir şekilde oturan kişinin içinden süzülerek çıkmalarını ve orada oturan kendilerini dışarıdan görmelerini isteyin. Hasta şimdi dışarıdan gözlem yapmaktadır.

Hasta daha sonra, sinemanın arkasına gitmeli ve projeksiyon odasına girmeli, filmin gösterildiği küçük kare ekrandan oturan ve büyük beyaz ekrana bakan diğer kendisine bakmalıdır.

Yine, hasta sinemada oturan diğer kendini dışarıdan gözlemlemektedir.

 

Hastaya, siyah-beyaz, hiç ses olmadan, “fobiye yol açan olayın başlangıcından hemen öncesinden, güven içinde oldukları zamandan, tamamen bittiği ve sona erdiği” zaman aralığını bir film şeklinde baştan sona kadar izlemelerini söyleyin.

 

Büyük beyaz ekrandaki filmi izleyen diğer kendilerini küçük kare camdan doğru izlemeleri gerekmektedir. 

Filmi baştan sona üç kez oynatın.

 

Filmi ileri doğru sarma süreci sona erdikten sonra, filmi üç kez geri sarın. Hasta, diğer kendisini “fobiye yol açan olayın başlangıcından hemen öncesinden, güven içinde oldukları zamandan, tamamen bittiği ve sona erdiği” zaman aralığını dışarıdan gözlem yoluyla izlemeye devam etsin.

 
Diğer kendilerini gülerken, rahatlamış bir şekilde filmin geriye doğru sarılmış halini izlerken görsünler. 

 

Sona erdiğinde, hastanın projeksiyon odasından ayrılmasını ve sinema salonuna geri dönmesini isteyin. Diğer kendilerini, rahat bir şekilde otururken görsünler. Onlardan diğer  kendilerinin içine süzülerek girmelerini ve onla bütünleşmelerini isteyin.

 

Sinemadan ayrılmalarını isteyin.

Bu noktada, yaptığım işi test etmeyi severim ve onlardan süper kahraman olmalarını, sinemadan ayrılmalarını ve kendilerini bir zamanlar fobi olduğunu düşündükleri şeyi yeni pozitif bir şekilde yaparken görmelerini (dışarıdan gözlem) isteyin.

 

Kendilerini başarmak istedikleri şeyi başarıyla yaparken gördüklerinde, artık içeriden gözleme geçebilirler ve artık bunu yapmış olarak yeni kendileri olabilirler.

 
Hızlı Fobi Tedavisi, içeriden gözlem, dışarıdan gözlem, fobi ya da korkuya yol açan olayın hafızasını geri sararak hafıza yollarını yeni şekillendirme, ve geleceği şekillendirme metotlarından faydalanır.

Bütün işlerimde olduğu gibi, test etmeyi severim ve genellikle hastalarımı önceden fobi olduğunu düşündükleri ya da korktukları şey ya da durumlarla gerçekten tekrar karşılaşmalarını isterim.

 
Daha fazla bilgi ve seans randevusu için aşağıdaki sayfayı ziyaret ediniz.

 
www.c4phobias.com                                                                                             Translation by Deniz Merdivan