Categories
NLP Presentations

A Turkish Article on the Gaziantep Telgraf web site

Today whilst checking on the web for information, I came across an article on the Telgraf web site in Turkey, reporting on a talk I gave in Gaziantep to the GAGIAD Businessman’s Association. (click to read blog).

I hope it reads well, and tells good things about me.

GAGİAD, NLP uzmanı Phillip Holt’u ağırladı

Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD), dünyaca ünlü NLP duayeni Phillip Holt’un katılımıyla bir toplantı düzenledi.

GAPGİAD toplantı salonunda düzenlenen ve GAP Yönetim Danışmanlık Yöneticisi Mehpare Şayan Kileci’nin çevirmenliğinde gerçekleşen toplantıya GAGİAD üyelerinin yanı sıra Gaziantep’teki birçok yerel firmanın üst düzey yöneticileri de katıldı.
GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Erturhan, toplantıda yaptığı konuşmada, NLP konusunun önemine vurgu yaparak, “İş yaşamında ve günlük yaşamımızda beşeri ilişkiler alanında iletişim, modern toplumların temel dayanağıdır. İş yaşamında kurumsallaşma ve kurumsal iletişim, günlük yaşamımızda bireysel gelişim ve kişisel iletişim, günümüz dünyasında çok önemli bir yere sahiptir. NLP ise tüm bu alanlarda son yıllarda bir sosyal-psikoloji tekniği olarak karşımıza çıkmaktadır.Küresel rekabetin arttığı günümüz
dünyasında kurumların ve kişilerin fark oluşturabilmeleri için NLP gibi tekniklerden yararlanmalarının son derece yararı olacaktır” dedi.
Yaşamında değişiklik, farklılık isteyen kişinin bunu ancak içinde var olan gücü fark edip kendini değiştirmesiyle başarabileceği düşüncesine dayanan NLP (Neuro Linguistic Programming) tekniğinin kişisel gelişime büyük katkılar sağladığını ifade eden dünyaca ünlü NLP duayeni Phillip Holt ise bu teknikle panik atak rahatsızlığı ve uçak korkusu gibi birçok fobinin üstesinden gelinebileceğini söyledi.
NLP’de görsel, işitsel, kinestetik olmak üzere 3 farklı çapalama tekniğinin olduğunu anlatan Holt, NLP’nin bir parçasının da bu çapaları insanlara öğretme yöntemiyle ilgili olduğunu söyledi. Phillip Holt, “Eğer bir insan bir şeyi başarabiliyorsa bunu herkes yapabilir. Başarısızlık diye bir şey yoktur, sadece geri bildirim vardır. Etrafınızdaki insanlara nasıl geri bildirimlerde bulunduğunuz çok önemli. Karşıdan alacağımız tüm tepkiler ya da elde ettiğimiz sonuçlar bizim için geri bildirim, yani
‘feedback’tir. Her insan başarılı olmak ister. Başarılı insanların gösterdikleri performanslar üzerinde yoğunlaştığımızda, nedenlerini sorguladığımızda ve bunu farklı insanlara uyarlamayı başardığımızda NLP’nin özünü benimsemiş oluruz” dedi.